Γιατί οι γάτες γουργουρίζουν; Η κτηνίατρος Μαρία Ζησούλη εξηγεί

👩🏼‍⚕️ Κτηνίατρος Μαρία Ζησούλη

Ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό γνώρισμα που έχει η γάτα, είναι το γουργουρητό της.

Οι δονήσεις αυτές έχουν σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες στα οστά, στους μύες και το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας. Όσοι έχουμε γάτες έχουμε παρατηρήσει ότι το γουργουρητό της ,είναι ένας από τους πιο παρηγορητικούς ήχους στον κόσμο και μελέτες έδειξαν ότι έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία μας !

✅ Ενότητες του video “Γιατί οι γάτες γουργουρίζουν ;”
🚩 Το γουργουρητό προέρχεται από τις φωνητικές χορδές της και τους μυς του λαιμού της γάτας .
🚩 Είναι ο χαρακτηριστικός ήχος που κάνει η γάτα όταν είναι ευτυχισμένη, ήρεμη και χαλαρή.
🚩 Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι γάτες γουργουρίζουν για να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους ,συνήθως για να τραβήξουν την προσοχή, ή για να ζητήσουν φαγητό.
🚩 Μπορεί να γουργουρίζουν και όταν αισθάνονται ανασφάλεια ή άγχος, όπως κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον κτηνίατρο ή κατά την προσαρμογή τους σε ένα νέο περιβάλλον.
🚩 Είναι πιθανό μια γάτα να γουργουρίζει όταν πεθαίνει και είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσει τον πόνο ή την ταλαιπωρία που βιώνει.
🚩 Το γουργουρητό ,απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο της γάτας, δηλαδή τις ορμόνες που προκαλούν ευχαρίστηση και ηρεμία, ανακουφίζουν από το άγχος και λειτουργούν ως φυσικά «παυσίπονα».
🚩 Οι γάτες γουργουρίζουν σε συχνότητες μεταξύ 20 hz και 150 hz, και οι δονήσεις αυτές έχουν σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες στα οστά, στους μύες και το ανοσοποιητικό σύστημα της γάτας.
🚩 Όταν έχουμε αγκαλιά τη γάτα μας και γουργουρίζει , με μισόκλειστα μάτια, αυτό σημαίνει ότι ο νιώθει ασφάλεια και ευτυχία!
🚩 Όλοι όσοι έχουμε γάτες έχουμε νιώσει αυτό που έχουν δείξει και οι επιστημονικές μελέτες. Ότι η ηρεμία και η γαλήνη που έχει μια γάτα που την έχουμε αγκαλιά και γουργουρίζει μεταδίδεται και στον άνθρωπο.
🚩 Έτσι μπορεί να εξηγηθεί και η θεραπευτική δράση που φαίνεται ότι έχει η παρουσία της γάτας σπίτι μας σε πλήθος ανθρωπίνων ασθενειών.

ℹ️ Πάρτε λοιπόν αγκαλιά τη γάτα σας !! Θα εξαφανίσει το άγχος σας ,την μελαγχολία σας ,θα βελτιώσει την διάθεσή σας ,την ηρεμία σας ,θα διώξει τα αρνητικά συναισθήματα ενώ ακόμα μπορεί να βελτιώσει πιθανά προβλήματα υγείας που ίσως έχετε !

𝝚𝝘𝝘𝝦𝝖𝝫𝝜 𝝨𝝩𝝤 𝝟𝝖𝝢𝝖𝝠𝝞 𝕐𝕆𝕌𝕋𝕌𝔹𝔼🔴
#subscribe https://www.youtube.com/channel/UCCbQExO7589CWuPLU-YUHjQ
👩🏼‍⚕️ Περιγραφή – Αφήγηση : ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΖΗΣΟΥΛΗ #veterinarydoctor

Leave a reply