Μετεγχειρητικές οδηγίες για τη γάτα – Βοηθώντας τη γάτα μου μετά από χειρουργική επέμβαση

👩🏼‍⚕️ Κτηνίατρος Μαρία Ζησούλη

Είναι σημαντικό να βοηθήσετε τη γάτα σας να αναρρώσει μετά από μια χειρουργική επέμβαση. #veterinary #cats
Παρατηρήστε τη γάτα σας για οποιαδήποτε σημάδια επιπλοκών ή ανησυχητικών συμπτωμάτων, όπως παρατεταμένη αδυναμία, πρήξιμο, εξάπλωση της φλεγμονής, ανεπαρκής θερμοκρασία σώματος, απώλεια της όρεξης ή αλλαγές στη συμπεριφορά της. Εάν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά, επικοινωνήστε άμεσα με τον κτηνίατρό σας.

✅ Ενότητες του video Μετεγχειρητικές οδηγίες για τη γάτα,
⏱️⏱️VIDEO CHAPTERS⏱️⏱️
· Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε ώστε η αποκατάσταση της γάτας σας μετά από ένα χειρουργείο να είναι όσο το δυνατό πιο ομαλή .
· Ο κτηνίατρός θα σας δώσει συγκεκριμένες εξατομικευμένες συμβουλές για την κατάσταση της γάτας σας και πιθανό να παρέχει μετεγχειρητική φαρμακευτική αγωγή .
· Γενικά, οι γάτες είναι σε κατάσταση υπνηλίας μετά την αναισθησία.
· Θα πρέπει να είναι άνετες χωρίς σημάδια πόνου.
·Εάν η γάτα σας έχει ράμματα, καλό θα είναι να την παρακολουθείτε στενά. Κάποια ράμματα μπορεί να είναι εσωτερικά δηλαδή κρυμμένα κάτω από το δέρμα και απορροφώνται φυσικά από μόνα τους . Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ενημερώσετε τον κτηνίατρό αν υπάρχει ερυθρότητα, οίδημα, έκκριμα ή αιμορραγία.
· Εάν τα ράμματα δεν έχουν σχεδιαστεί για να απορροφηθούν με φυσικό τρόπο συνήθως αφαιρούνται μετά από περίπου δέκα ημέρες.
· Μετά απο κάποια επέμβαση η γάτα σας μπορεί να χρειαστεί να φορέσει κολλάρο.
· Τα κολλάρα είναι συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό και έχουν το σχήμα χωνιού. Είναι γνωστά ως κολλάρα “Ελισσάβετ” ή κολλάρα αντιλείξεως.
· Τα κολλάρα έχουν σχεδιαστεί για να αποτρέπουν τις γάτες από το να γλείφουν, να δαγκώνουν ή να ξύνουν τις πληγές τους, καθώς και από το να δαγκώνουν τους επιδέσμους ή τα ραμματα τους
· Ειναι σημαντικό να διαλέξουμε το κατάλληλο μέγεθος κολλαρου που θα φορέςουμε στη γάτα σώστε να μην την εμποδίζει στην πρόσληψη φαγητου και νερού .
· Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, ταΐστε τη γατα σας με ένα πολύ ελαφρύ γεύμα.
· Επιλέξτε μια εξαιρετικά εύπεπτη τροφή που συνιστά ο κτηνίατρός σας και βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει στη διάθεσή της καθαρό νερό -τα μπολ πρέπει να βρίσκονται κοντά της ώστε η γάτα σας να μη χρειάζεται να διανύει μεγάλη απόσταση.
· Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας παραμένει στο σπίτι για το χρονικό διάστημα που έχει καθορίσει ο κτηνίατρός σας.
· Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος δεν ενδείκνυται για σωματική άσκηση, καθώς με κάθε υπερβολική σωματική δραστηριότητα διατρέχει τον κίνδυνο επιπλοκών
· Προσπαθήστε να κρατήσετε τη γάτα σας ήρεμη. .Μπορεί να είναι πιο εύκολο να την κρατήσετε σε ένα δωμάτιο με στόχο να την αποτρέψετε απο το να τρέχει στις σκάλες ή πηδάει σε έπιπλα .

 

 

𝝚𝝘𝝘𝝦𝝖𝝫𝝜 𝝨𝝩𝝤 𝝟𝝖𝝢𝝖𝝠𝝞 𝕐𝕆𝕌𝕋𝕌𝔹𝔼🔴
#subscribe https://www.youtube.com/channel/UCCbQExO7589CWuPLU-YUHjQ
👩🏼‍⚕️ Περιγραφή – Αφήγηση : ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΖΗΣΟΥΛΗ #veterinarydoctor

Leave a reply