Υιοθετήστε γάτα. Η υιοθεσία γάτας μπορεί να συμβάλλει στην βελτίωση της υγείας.

👩🏼‍⚕️ Κτηνίατρος Μαρία Ζησούλη

Υιοθεσία γάτας 🐱

Οι γάτες μπορούν να είναι πολύ αγαπησιάρικα και συντροφικά ζώα. Η παρουσία τους μπορεί να προσφέρει συναισθηματική υποστήριξη και ηρεμία στον άνθρωπο, να μειώσει το άγχος και το στρες και να έχει θεραπευτική επίδραση σε άτομα με προβλήματα υγείας όπως τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

✅ Ενότητες του video “Υιοθετήστε μια γάτα και ζήστε υγιής”
🚩 Υιοθετήστε μια γάτα και ζήστε υγιής ! Το να κατέχεις ή ακόμα και να ζεις κοντά σε γάτες είναι εξαιρετικά καλό για την υγεία σου.

🚩 Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατοχή μιας γάτας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες, το οποίο με τη σειρά του μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου αλλά και των εγκεφαλικών επεισοδίων, κατά 30%.

🚩 Η αλληλεπίδραση μας με γάτα απελευθερώνει χημικές ουσίες στο σώμα μας, οι οποίες αυτορυθμίζουν το συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό μας σύστημα ,την ορμονική μας ισορροπία και θεραπεύουν τη μάστιγα της εποχής μας , το άγχος !

🚩 Το γουργουρητό της γάτας δημιουργεί δονήσεις σε συχνότητα 20-140 HZ και μελέτες έδειξαν ότι οι δονήσεις αυτές έχουν θετική επίδραση στην κινητικότητα των αρθρώσεων μετά από τραυματισμό .

🚩 Αρκετές μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε μία πολύ καλή σχέση με το σύντροφό τους και συγχρόνως έχουν γάτα ,κοιμούνται καλύτερα και βαθύτερα όταν έχουνε αγκαλιά τη γάτα τους παρά το σύντροφό τους!

🚩 Έρευνα που διεξήχθη από τον κορυφαίο ερευνητή κατοικίδιων ζώων, Dr Nicolls, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να προσελκύονται από άνδρες με γάτα ,με ένα συντριπτικό ποσοστό 90% των γυναικών να αντιλαμβάνονται τους άνδρες με γάτες ως πιο όμορφους , πιο τρυφερούς και πιο ικανούς να δείξουν και σ’ αυτές .

🚩 ΟΙ γάτες σημαίνουν λιγότερες αλλεργίες για τα παιδιά σας . Έχει βρεθεί ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον με γάτα έχουν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να αναπτύξουν κάθε είδους αλλεργίες και βρογχικό άσθμα!

✔️ Υιοθετήστε μία αδέσποτη γατούλα! Φροντίστε την ! Θα είναι ευτυχισμένη και υγιής , κι αυτή ,και εσείς , και τα παιδιά σας!

 

𝝚𝝘𝝘𝝦𝝖𝝫𝝜 𝝨𝝩𝝤 𝝟𝝖𝝢𝝖𝝠𝝞 𝕐𝕆𝕌𝕋𝕌𝔹𝔼🔴
#subscribe https://www.youtube.com/channel/UCCbQExO7589CWuPLU-YUHjQ
👩🏼‍⚕️ Περιγραφή – Αφήγηση : ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΖΗΣΟΥΛΗ #veterinarydoctor

Leave a reply