Χειρουργείο καταρράκτη σε σκύλο. Κτηνίατρος Λάρισα

👩🏼‍⚕️ Κτηνίατρος Μαρία Ζησούλη

Ο Τζόι , ένα άγριο αλλά κατά τ’ άλλα γλυκύτατο σκυλάκι είναι εντελώς τυφλό αφού πάσχει από υπερώριμο γεροντικό καταρράκτη .

Πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργείο με τη μέθοδο της φακοθρυψίας με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση της όρασής του . Μετά το τέλος της επέμβασης ο Τζόι είναι έτοιμος να φύγει στην αγκαλιά των δικών του με φυσιολογική πλέον όραση!
𝞆𝝴𝝸𝞀𝝾𝞄𝞀𝝲𝝴𝝸𝝰 𝝹𝝰𝞃𝝰𝞀𝞀𝝰𝝹𝞃𝝶 𝞂𝝴 𝞂𝝹𝞄𝝺𝝾𝞄ς.

✅ Ενότητες του video #dogvideo , 𝝬𝝚𝝞𝝦𝝤𝝪𝝦𝝘𝝚𝝞𝝤 𝝟𝝖𝝩𝝖𝝦𝝦𝝖𝝟𝝩𝝜 𝝨𝝟𝝪𝝠𝝤𝝪
⏱️⏱️VIDEO CHAPTERS⏱️⏱️
🚩 Η προετοιμασία του χειρουργείου καταρράκτη ξεκινά με ενστάλλαξη σταγόνων στο μάτι που προκαλούν μυδρίαση δηλαδή ανοίγουν την κόρη του ματιού .
🚩 Το μάτι του σκύλου είναι εντελώς λευκό και συνεπώς προεγχειρητικά είναι εντελώς τυφλός.
🚩 Φωτίζοντας το μάτι του Τζόι βλέπουμε ότι η κόρη αντιδρά κι αυτή είναι και η μόνη αναγκαία προεγχειρητική εξέταση για να δείξει ότι το μάτι λειτουργεί και συνεπώς θα δει μετά την επέμβαση.
🚩 Η χειρουργική αίθουσα στην οποία τοποθετείται ο Τζόι είναι πιο εξοπλισμένη από τις αντίστοιχες των ανθρώπων ,αφού εκτός από το χειρουργικό μικροσκόπιο και την μονάδα φακοθρυψίας που απαιτούνται για το χειρουργειο καταρρακτη περιλαμβάνει και πλήρη εξοπλισμό γενικής αναισθησίας με διασωλήνωση.
🚩 Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου κατακερματίζω το παλαιό θολό φακό και να τον αντικαθιστώ μ’ ένα τεχνητό διαυγή φακό.

⚠️ Στο τέλος της επέμβασης :
• Γίνεται μία ένεση τριαμκινολόνης στο έδαφος του κόγχου για αποφυγή μετεγχειρητικής φλεγμονής ή οιδήματος του κερατοειδή.
• Με το ειδικό μηχάνημα που λέγεται διαθλασίμετρο μπορούμε να μετρήσουμε με αρκετή ακρίβεια την όρασή του σκύλου μετά την επέμβαση.
• Ακολουθεί η μέτρηση της ενδοφθάλμια πίεσης και η βυθοσκόπηση για να ελεγχθεί ότι το πίσω μέρος του ματιού είναι άριστο.

𝝚𝝘𝝘𝝦𝝖𝝫𝝜 𝝨𝝩𝝤 𝝟𝝖𝝢𝝖𝝠𝝞 𝕐𝕆𝕌𝕋𝕌𝔹𝔼🔴
#subscribe https://www.youtube.com/channel/UCCbQExO7589CWuPLU-YUHjQ
👩🏼‍⚕️ Περιγραφή – Αφήγηση : ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΑΡΙΑ ΖΗΣΟΥΛΗ #veterinarydoctor

Leave a reply